PSC i Cs tomben la moció per l’equiparació salarial del SAD

La moció que vam portar el passat 6 d’octubre al ple municipal de Sabadell Per un Servei d’Atenció a Domicili (SAD) de qualitat i públic no va ser aprovada pels vots en contra del PSC i Cs (13 vots) i l’abstenció de Junts per Sabadell (3). Van votar a favor Podemos, ERC i la Crida per Sabadell (11 vots).

La feina feta aquests dies ha servit per explicar, a més  del contingut de la moció als grups municipals, la situació de salaris baixos de les treballadores del Servei d’Atenció a Domicili, les jornades parcials, les condicions precàries… La clau de volta de l’externalització del servei es basa en unes condicions laborals molt inferiors a les de la plantilla municipal. És el revers dels beneficis que obtenen empreses privades en l’explotació d’aquests serveis,  com és el cas d’Accent Social (antiga Clece, del mateix grup pertanyent a Florentino Pérez).

Malgrat que la moció no va ser aprovada, la determinació de les treballadores del SAD per reclamar la dignificació de les seves condicions laborals i l’exigència del principi de A IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI és encara més gran. Sabem que la classe treballadora ha aconseguit els drets un a un amb la seva lluita. I a la lluita anem, a la lluita per l’equiparació salarial. Ara les treballadores del SAD saben amb qui poden comptar, a qui tenen al seu costat i a qui no.