La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics reitera la necessitat de Municipalitzar  el servei de neteja i recollida de residus de Sabadell arran de les novetats del cas Mercuri

Davant la resolució judicial de la peça 28 del cas Mercuri en la que es considera que «Smatsa i el PSC constituien una organització criminal» i les notícies de la imputació de 18 persones, 8 d’elles càrrecs directius de Smatsa, la Plataforma considera que és urgent i imperatiu el rescat del servei de neteja i recollida de residus de Sabadell.

Des de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics Sabadell, formada per entitats i persones que volen fer arribar a la ciutadania el debat de les municipalitzacions, ens posicionem a favor de la municipalització del servei de recollida de residus i neteja viària. Després de les darreres novetats judicials, ens reiterem en la urgència i necessitat de què l’Ajuntament aposti per la municipalització del servei.

Com expressem al nostre manifest, defensem que un altre model de gestió és possible i que els serveis bàsics han d’estar controlats per l’administració pública per assegurar un millor servei, fer una gestió més transparent i millorar les condicions laborals de les treballadores. No pot ser que empreses privades facin negoci amb els drets bàsics de la ciutadania, beneficis que s’embutxaquen uns pocs, en detriment de la qualitat del servei.

A més, en aquest servei concret, queda reiterada la incapacitat de l’empresa Smatsa de complir amb el propi contracte i de donar els serveis als que es va comprometre. És més, l’avenç en la instrucció de la peça 28 del Cas Mercuri, posa en evidència que el contracte que se’ls va fer és irregular i fraudulent alhora que no va ser a través d’un concurs real sinó a canvi de favors com el suposat finançament del sopar de campanya electoral del 2011 del PSC pel que l’empresa hauria pagat al PSC 100.000€.

 

Des de la Plataforma, reiterem que en cap cas qüestionem la feina dels i les treballadores de l’empresa, ells també són víctimes d’aquest model.

Finalment, sabem que les empreses concessionàries, són molt poderoses i estan en joc molts interessos i beneficis, però no podem deixar a les seves mans la gestió de serveis tan necessaris com l’aigua, la neteja dels nostres carrers i altres serveis essencials com el servei atenció domiciliari (SAD), les escoles bressol i els menjadors escolars entre d’altres.

 

Sabadell, 21 de setembre de 2018

Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Sabadell