Crònica de la presentació de la Plataforma

Una vintena d’entitats i vora 50 persones es troben per debatre entorn la necessitat de recuperar el control dels serveis públics municipals.

La Plataforma, que té per objectiu la recuperació dels serveis públics municipals per donar un millor servei a la ciutadania, es va presentar ahir dimecres al Casal Pere Quart. L’acte es va iniciar amb la presentació del manifest per la municipalització dels serveis públics de la ciutat» , al que ja s’han adherit una quinzena d’entitats.

Aquest acte va contar també amb la participació de Paco Jiménez membre de Municipalitzem Barcelona, Sònia Giménez de la Taula de l’Aigua de Terrassa i Pilar Castillejo de Decidim Ripollet i regidora de l’Ajuntament de Ripollet.

Paco Jiménez va defensar que “la municipalització dels serveis públics suposa una millora de les condicions laborals, una millor qualitat en el servei i en molts casos un abaratiment dels costos ja que no hi ha necessitat de què qui els gestiona es quedi una part de benefici” i que “El major impediment per la recuperació dels serveis són les empreses que les gestionen”

Per la seva banda, Sònia Giménez va explicar que “El responsable del servei és l’ajuntament i és qui ha de decidir com i qui l’ha de gestionar” i que “Al món el 90% de la gestió de l’aigua és pública a Catalunya només el 20%, la majoria a mans d’Agbar o filials, ja toca començar a canviar aquesta situació”

Pilar Castillejo, va mostrar la voluntat política de l’Ajuntament de Ripollet de «recuperar la gestió dels serveis públics”.

Finalment, les entitats i persones assistents van decidir seguir treballant per treure el debat sobre la gestió dels serveis públics a tots els barris de la ciutat «ja que és imprescindible que el debat dels serveis públics vagi més enllà dels partits polítics i només de la mobilització social aconseguirem canvis profunds i millores».

Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Sabadell

www.sabadellserveispublics.cat